Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć.
Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu różnych kuchni.

Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do łatwych...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć.

Bo to fundament, bardzo istotna baza.

Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu różnych kuchni.

Nie sądzę, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do łatwych nie należy.

Dania mogą być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych.
Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji.
Jednak jest sporo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora liczba potraw duszonych, na bazie wina. Jest także zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem.
To przykład banalnej kuchni francuskiej.
Tylko parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche).

Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie.

Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja.

blog kulinarny Więcej informacji także tutaj ratatouille przepis Na temat blog kulinarny to też niezłe źródło Znazlazłem także blog kulinarny Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: ratatuj przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.

.
Dodane: 09-07-2014 09:29

Tagi: kuchnia francuska ratatuj ratatouille

Widok do druku:

ratatuj przepis

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: