blog kulinarny

Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.
Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński,...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio.
Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.
Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości.
Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.

Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna.

Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.
Jednak z roku na rok jest lepiej.

Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.

Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.

Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.

Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.

Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.
Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.

Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

chłodnik gazpacho Na temat chłodnik gazpacho to też niezłe info gazpacho przepis - też dobry gazpacho przepis - to całkiem niezłe Polecam również blog kulinarny .
Dodane: 02-07-2014 08:18

Tagi: gazpacho gazpacho przepis

Widok do druku:

blog kulinarny

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: