młoda kapusta przepis

Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.
Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.

Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości.

Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.
Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna.
Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej. Jednak z roku na rok jest lepiej. Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.

Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.

Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.

Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów.
Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.

Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.

Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.

młoda kapusta przepis bigos z młodej kapusty - tekst jest OK Na temat bigos z młodej kapusty to też niezłe źródło Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: młoda kapusta przepis - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
W temacie młoda kapusta przepis warto poczytać również pozostałe informacje.

.

Dodane: 09-07-2014 09:28

Tagi: kuchnia polska młoda kapusta bigos przepis

Widok do druku:

młoda kapusta przepis

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: