hummus z ciecierzycy

Kuchnia azjatycka ma się świetnie i basta.
Jest modna, jest trendy, jest popularna, itd. Czy nam się to podoba, czy nie.
Niektórzy twierdzą, że wszystko co obce, musi być złe.
Są też tacy, którzy lansują hipotezy o tym, że niby nie jesteśmy przyzwyczajeni...Kuchnia azjatycka ma się świetnie i basta. Jest modna, jest trendy, jest popularna, itd.
Czy nam się to podoba, czy nie.
Niektórzy twierdzą, że wszystko co obce, musi być złe.
Są też tacy, którzy lansują hipotezy o tym, że niby nie jesteśmy przyzwyczajeni do azjatyckich smaków, że powinniśmy swojskie schabowe i kiszoną kapustę wcinać.

A nie jakieś sushi, curry, czy inne demony.

No cóż - nikt nikomu siłą sushi do ust nie pakuje. Więc proszę mi też siłą pomidorowej nie wciskać! Ja lubię sobie poeksperymentować. Lubię kuchnię tajską, japońską, czy hinduską. Lubię włoską, hiszpańską i meksykańską. Schabowych nie lubię, ale żurek, czy bigos to już chętnie. Jakoś nie czuję się nieprzystosowana do azjatyckich smaków. A są to smaki bogate. Uwielbiam te połączenia, lubię jak danie ma co najmniej 20 składników. Lubię ostre, słodkie i słone jednocześnie.
I jakoś nie wydaje mi się, żeby mój organizm od tego wariował.

Za to ze szczęścia wariują kubki smakowe.

Nie jem dużo.
Porcje w polskich restauracjach dobijają mnie swoją obfitością.

Lubię różne smaki, lubię być zaskoczona.

Lubię eksperymenty, zwłaszcza we własnej kuchni.
ciecierzyca przepis Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj przepis na hummus - polecam ten artykuł.
Zdecydowanie jest warty przeczytania.

Znazlazłem także ciecierzyca przepis przepis na hummus - też dobry Polecam również hummus z ciecierzycy .

Widok do druku:

hummus z ciecierzycy

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy: